Ugnsgratinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Färdiggrillad kycklig är stommen i denna gratäng. Givetvis är rest på stekt kycklig också lämpligt. Färska champinjoner förhöjer smaken och champinjonkrämen i såsen gör den fylligt god.

Ingredienser

  • 1 färdiggrillad kyckling
  • Smör eller margarin till formen
  • 1 burk champinjonsoppa , ca 300 g
  • Ca 2 dl gräddmjölk
  • 1 burk champinjonkräm , ca 100 g
  • Salt
  • vitpeppar
  • 200 g färska champinjoner
  • Ca 1 dl riven ost
  • 4 portioner potatismos
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Stycka och bena ur kycklingen. är skinnet mycket tjockt så ta bort det. Dela den i småbitar. Smörj en ugnssäker form och täck bottnen med kycklingbitarna.
    2. Värm och späd soppan med gräddmjölken, tillsätt champinjonkräm. Smaka av med salt, peppar. Slå soppsåsen över kycklingbitarna så att de är helt täckta.
    3. Laga ett fast potatismos, pulvermos eller hemlagat. Godast är förstås hemlagat. Blanda i äggulan i moset och spritsa eller lägg med sked ut moset mellan raderna av svamp. Gratinera ca 15 minuter i 250 graders ugnsvärme eller tills gratängen fått vacker gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben