För att variera köttfärsbiffarna lindar du in dem i baconskivor, steker dem lätt och ugnsgratinerar dem med riven ost.
Ingredienser
1,5 msk kapris
400 g nötfärs
Salt
vitpeppar
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 dl finskuren purjolök
Ca 2 dl mjölk
8 skivor bacon
2 msk smör eller margarin
1 dl riven ost
2 tomater
Instruktioner
Låt kaprisen rinna av. Arbeta färsen med salt och peppar.
Rör ner ägg och potatismjöl.
Hacka kaprisen fint.
Blanda ner kapris och purjo i färsen, späd efterhand med mjölken tills färsen
är smidig och lättarbetad.
Forma åtta avlånga biffar och vira en baconskiva runt varje.
Bryn matfettet i en ugnssäker stekpanna.
Stek biffarna på båda sidor så att de får en vackert brun färg.
Skär tomaterna i klyftor. Strö över osten och lägg ner tomatklyftorna mellan biffarna.
Gratinera biffarna i 225 grader i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och tagit färg.
Biffarna blev jättegoda,jag hade inte mjölk hemma ,men tog gräddfil i stället,jättegott...
biggan19 april 2016
Ett gammalt mästerkockenrecept från 70-talet som jag gjort många gånger. Detta är riktigt riktigt gott. Glad att jag hittade det här och kan spara det i kokboken.
Biffarna blev jättegoda,jag hade inte mjölk hemma ,men tog gräddfil i stället,jättegott...
Ett gammalt mästerkockenrecept från 70-talet som jag gjort många gånger. Detta är riktigt riktigt gott. Glad att jag hittade det här och kan spara det i kokboken.