Ugnsgratinerade vinteräpplen

Serverar: 4 portioner

Den här klassiska äppelefterrätten är god på egen hand, men självklart också smaskig med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk honung
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • 50 g smör
  • Servering
  • Vaniljsås eller glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Kärna ur äpplena, men lämna kvar en botten så att fyllningen stannar kvar i äpplet.
    3. Hacka valnötterna grovt. Blanda nötter, honung, mjöl, kanel och smör. Fyll äpplena med blandningen och grädda i ca 20 minuter.
    4. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben