Ugnsgratinerad falukorv med champinjonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En klassisk maträtt som är en av favoriterna här hemma. Om man vill kan man byta ut korven mot kassler och slänga på en näve ananasringar för variation, blir en väldigt god kombination.

Ingredienser

  • ½ ring falukorv (400 g)
  • 3 dl grädde
  • 1 burk (450 g) konserverade skivade champinjoner
  • Spadet från champinjonerna
  • 2 msk mjöl
  • 3 msk smör/margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen.
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Stek champinjonerna i smöret. Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form.
    3. När champinjonerna fått färg, rör ned mjölet och häll sedan i svampspadet och grädden lite åt gången samtidigt som du rör om / vispar. Låt det koka upp under omrörning och krydda med salt och peppar. Häll sedan detta över korven.
    4. Toppa med lite riven ost och gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med Alströmerknölar.
    5. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben