Ugnskyckling med vitlök och broccoli

Serverar: 4 portioner

Glutenfritt? Byt ut till glutenfri pasta och servera med glutenfritt bröd. Enkelt!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingdelar, lår och ben
  • 1 msk olja
  • 1 vitlök
  • 500 g färska broccolibuketter
  • 280 g pasta t. ex. tagliatelle
  • 2 dl lätt créme fraiche, franska örter
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Sätt ungnen på 225 grader. Lägg kycklingdelarna i en ungssäker form, pensla med olivolja och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Skala och lägg på hela vitlöksklyftor. Sätt kycklingen i mitten av ugnen i ca.10 min. Lägg på broccolin och fortsätt tillaga i ca 15 minuter.
    2. Kontrollera att kycklingen är genomstekt (köttsaften är klar utan rosa inslag.
    3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning, tillsätt salt i vattnet. Låt pastan rinna av och blanda med créme fraichen. Servera kycklingen med vitlök och broccoli, och pasta. Bröd och sallad passar perfekt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben