Ugnslax med grekiska grönsaker

Serverar: 2 portioner

Tid: 35 minuter

En jätteenkel rätt med få kalorier.

Ingredienser

  • 250 g skinn- och benfri laxfilé i två portionsbitar
  • 150 g skivad aubergine
  • 2 grovt klyftade paprikor
  • 1 skivad rödlök
  • 100 g körsbärstomater
  • 30 g oliver valfri sort
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 msk keso (feta &oliv)
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg grönsakerna i en ugnsform och blanda runt med olja, oregano, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 min.
    2. Ta ut formen och lägg på laxbitarna. Ställ in i ugnen i ytterligare 10-15 min. Servera med keso och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ThomasNovin 22 februari 2011

    Detta blev riktigt gott! Vi gjorde dock en liten variant vid serveringen. Istället för bara keso och citron så gjorde vi en slags tzatsiki. 2 dl turkisk yoghurt 1/2 riven gurka 2 vitlöksklyftor 1 dl keso + en skvätt mjölk för att få lösare konsistens

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben