Ugnslax med kokos och apelsin

Serverar: 4 portioner

En rätt med asiatisk touch -färsk ingefära och kokos.

Ingredienser

  • 3/4 dl pressad apelsin
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili
  • ½ msk riven färsk ingefära
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl rostade kokosflagor eller -flingor
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Servering
  • Wokade grönsaker tex. böngroddar, sugarsnaps och salladslök
  • Instruktioner

    1. Kärna ur chilin och hacka den. Rör ihop pressad apelsin, honung, salt, chili och ingefära. Lägg laxen i en ugnssäker form (ta eventuellt bort skinnet först) och häll apelsinblandningen över.
    2. Lägg kokos och apelsinskal på laxen. Tillaga i ugn tills laxens tjockaste del har innertemperatur på 48 grader, 20-25 minuter.
    3. Servera med wokade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben