Ugnspannkaka och bacon

Serverar: 4 portioner

Lättlagat och gott ! Medan pannkakan gräddas kan du riva morötter och äpplen.

Ingredienser

  • 140 g tärnat bacon
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Smör eller margarin till formen
  • Tillbehör
  • 3 morötter
  • 2 äpplen
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsäker form. Lägg i halva mängden bacon.
    2. Vispa samman mjölet med hälften av mjölken. Rör ner äggen. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet. Strö över resterande bacon och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
    3. Skala och grovriv morötter och äpplen. Vänd samman i en skål. Servera med lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulrika2315 20 juni 2012

    synd att du missade att skriva ut ugnstemperaturen :( annars ett gott klassiskt recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben