Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Sötpotatis är en stärkelserik rotfrukt som är söt i smaken och kan användas på många olika sätt. Den har ett mycket lägre GI-värde än vanlig potatis.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora tärningar och bakpotatis i 1 cm tjocka skivor. Lägg på en djup ugnsplåt och ringla över 2 msk olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Rosta i ugnen i 10 minuter. Skala och slanta morötter. Skär rödlök i smala klyftor och paprika i 2 cm stora tärningar. Skala 6 vitlöksklyftor. När potatisen varit inne i ugnen i 10 minuter, ta ut plåten och lägg på de skurna grönsakerna. Rosta i ytterligare 20 minuter. Blanda gräddfil, rosmarin, oregano, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Skölj spenat, hacka dill och strimla salladslök. Blanda allt i en skål. Vispa ihop rödvinsvinäger, 2 msk olivolja, honung, 1 pressad vitlöksklyfta, senap, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke och häll över salladen. Skär halloumi i tunna skivor. Lägg skivorna på de ugnsrostade grönsakerna när 8 minuter återstår av stektiden. Sätt ugnen på grill. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnor på hög värme i 2 minuter under omrörning. Toppa spenatsalladen med dessa och servera salladen till halloumin, såsen och de ugnsrostade godsakerna.