Ugnsrostade godsaker med halloumi

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Sötpotatis är en stärkelserik rotfrukt som är söt i smaken och kan användas på många olika sätt. Den har ett mycket lägre GI-värde än vanlig potatis.

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 2 bakpotatisar
  • 4 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 7 vitlöksklyftor
  • 3 dl gräddfil
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka dill
  • 1 salladslök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk senap
  • 400 g halloumi
  • 50 g pumpakärnor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora tärningar och bakpotatis i 1 cm tjocka skivor. Lägg på en djup ugnsplåt och ringla över 2 msk olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Rosta i ugnen i 10 minuter. Skala och slanta morötter. Skär rödlök i smala klyftor och paprika i 2 cm stora tärningar. Skala 6 vitlöksklyftor. När potatisen varit inne i ugnen i 10 minuter, ta ut plåten och lägg på de skurna grönsakerna. Rosta i ytterligare 20 minuter. Blanda gräddfil, rosmarin, oregano, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Skölj spenat, hacka dill och strimla salladslök. Blanda allt i en skål. Vispa ihop rödvinsvinäger, 2 msk olivolja, honung, 1 pressad vitlöksklyfta, senap, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke och häll över salladen. Skär halloumi i tunna skivor. Lägg skivorna på de ugnsrostade grönsakerna när 8 minuter återstår av stektiden. Sätt ugnen på grill. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnor på hög värme i 2 minuter under omrörning. Toppa spenatsalladen med dessa och servera salladen till halloumin, såsen och de ugnsrostade godsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben