Ugnsrostade grönsaker med vitlöksdressing

Serverar: 4 portioner

De ugnsbakade grönsakerna med dressing av vitlök och rosmarin är det perfekta tillbehöret till de flesta rätter.

Ingredienser

  • 4 fasta potatisar
  • 1 röd paprika, urkärnad
  • 1 gul paprika, urkärnad
  • 1 zucchini
  • 2 stora champinjoner, t ex portabella
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor. Dela paprikan i fjärdedelar. Skär zucchinin i tjocka skivor och halvera svampen. Skär rödlöken i klyftor. Lägg potatisen i en stor ugnsfast form. Droppa över hälften av olivoljan och ugnsstek 20 minuter.
    2. Vänd potatisen och blanda ner paprika, zucchini, lök och svamp. Droppa över resten av olivoljan och fortsätt ugnsrosta cirka 20 minuter tills potatisen är mjuk, gyllene och genomstekt.
    3. Stöt rosmarin och vitlök i en mortel. Vispa ihop majonnäs och gräddfil och vispa sedan ner rosmarin och vitlök.
    4. Servera de ugnsrostade grönsakerna med dressingen vid sidan av eller klicka dressingen över grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben