Ugnsrostade grönsaker/rotfrukter med en touch av citron och honung

Citron och honung förhöjer verkligen smaken på grönsakerna/rotfrukterna.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 300 g palsternacka (jag brukar ta KÅLROT)
  • 300 g persiljerot eller andra rötter (jag brukar ta potatis)
  • 2 msk olja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotsakerna och dela dem på längden i stavar. Blanda dem med oljan och bre ut dem på en bakplåt. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    3. Blanda citronskalet, citronsaften och honungen och ringla det över rotsakerna. Smaka av med salt och peppar. Vänd rotsakerna.
    4. Sätt in i ugnen igen och stek i ytterligare 10-15 minuter tills rotsakerna är mjuka och har fått färg.
    5. Garnera ev. med 2 msk hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben