Ugnsrostade rödbetor med fetaostcremé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett supergott tillbehör till grillat kött eller korv. Vi brukar variera med att rosta rödbetorna med andra grönsaker/rotfrukter.

Ingredienser

  • 12-15 mindre färska rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Färsk eller torkad timjan
  • Fetaostcremé
  • 1 pkt fetaost
  • 1 burk creme fraiche
  • 1/2 msk olivolja, ca
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skölj, skala och halvera rödbetorna. Lägg rödbetorna i en skål och blanda med olivolja, salt och timjan. Lägg över i en ugnsfast form och rosta i ugn 200 grader ca 15 minuter.
    2. Gör fetaostcremén under tiden: Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda med creme fraiche. Ta lite creme fraiche i taget så att cremén inte blir för lös. Ringla lite olivolja över och smaka av med flingsalt, timjan och svartpeppar. Servera till de ugnsrostade rödbetorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 16 september 2012

    Mycket gott, och det att vi grillar året runt gjorde att vi serverade en god köttbit till. Höst fint

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben