Ett supergott tillbehör till grillat kött eller korv. Vi brukar variera med att rosta rödbetorna med andra grönsaker/rotfrukter.
Ingredienser
12-15 mindre färska rödbetor
2 msk olivolja
Flingsalt
Färsk eller torkad timjan
Fetaostcremé
1 pkt fetaost
1 burk creme fraiche
1/2 msk olivolja, ca
Flingsalt
Svartpeppar
Färsk timjan
Instruktioner
Skölj, skala och halvera rödbetorna. Lägg rödbetorna i en skål och blanda med olivolja, salt och timjan. Lägg över i en ugnsfast form och rosta i ugn 200 grader ca 15 minuter.
Gör fetaostcremén under tiden:
Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda med creme fraiche. Ta lite creme fraiche i taget så att cremén inte blir för lös. Ringla lite olivolja över och smaka av med flingsalt, timjan och svartpeppar. Servera till de ugnsrostade rödbetorna.
Mycket gott, och det att vi grillar året runt gjorde att vi serverade en god köttbit till. Höst fint