Ugnsrostade rotfrukter med Dhal

Serverar: 4 portioner

Dhal är en riktig indisk vardags mat som lagas i många varianter över hela landet. Här är en smakrik variant som serveras med ugnsrostade rotfrukter. Vegetariskt, nyttigt och gott!

Ingredienser

  • 3 dl linser, gula eller hela röda
  • 2 kanelstänger
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 1 mild chilifrukt
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk garam masala
  • ½ tsk salt
  • 3 dl kokosmjölk
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 800 g rotfrukter tex. kålrot, morot eller palsternacka
  • ½ tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • Servering
  • Turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar. Lägg tärningarna i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Salta och ringla över oljan. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen 15-20 minuter. De ska vara mjuka men ha sin spänst kvar. Rör om ett par gånger under tiden.
    3. Skölj linserna väl och koka dem i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt kanelstängerna koka med.
    4. Skala löken och hacka den. Dela chilin, kärna ur och skär i bitar. Finriv ingefäran. Fräs lök, chili, ingefära och hela vitlöksklyftor i olja ca 3 minuter. Häll i kokosmjölken, låt koka upp och sjud 5 minuter. Tillsätt de kokta linserna och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av.
    5. Toppa linsgrytan med rotfrukterna och servera med en klick yoghurt.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben