Ugnsrostade rotfrukter med kamutvete och fetaost

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En smakrik och mättande favoritvinterrätt

Ingredienser

  • 3 st palsternackor
  • 3 st potatisar
  • 3 st rödbetor (medelstora)
  • 2 st rödlökar (medelstora)
  • ½ kålrot (liten)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3-4 msk olivolja
  • 2 dl Frebaco kamutvete
  • 200 g fetaost
  • timjan
  • salt
  • peppar
  • ½ dl färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Skär rotsakerna i bitar. Kålroten i minst bitar, potatis i lite större, palsternacka och rödbetor i lika stora bitar och löken i klyftor som delas i halvor. Lägg bitarna i en långpanna, häll över oljan och skaka så att den täcker grönsakerna. Skär vitlöken i halvor och lägg i. Krydda med timjan, salt och peppar. Ugnsrosta i ca 45 min-1 timme i 175 grader, tills grönsakerna fått färg. Rör om några gånger.
    2. Börja koka kamutvetet enligt anvisningarna på förpackningen (i osaltat vatten) samtidigt som grönsakerna sätts in i ugnen.
    3. Skär fetaosten i små kuber. Blanda grönsaker, vete och ost på ett stort uppläggningsfat och strö över hackad färsk persilja. Ringla gärna över lite extra olivolja.
    4. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben