Ugnsrostade rotsaker med vitlök och honung

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Supergott till grillat/stekt kött eller kyckling. Sköter sig själv då man står och grillar. Honungen gör pricken över i:et. Så ta inte bort den, även om ni är skeptisk.

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 4 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st paprika
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1-2 st purjolök
  • Rapsolja
  • Pepparmix
  • Salt
  • Italiensk salladskrydda
  • Flytande honung
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen, skala morot och palsternacka. Dela i jämnstora bitar.
    2. Skiva vitlöken i tunna skivor. Tvätta och skär purjolöken. Rensa paprikan och skär i bitar.
    3. Lägg rotsakerna och vitlöken i ugnfast form. Ringla över rapsolja. Krydda med italiensk salladskrydda, salt och pepparmix. Ringla över honung. In i ugn på 200 grader i 15 minuter.
    4. Ta sedan ut formen. I med paprika och purjolöken. (Dessa läggs i senare så de inte blir sönderbrända). Rör om och sedan in i ytterligare 25 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
    5. Rör om då och då.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    solomone 18 juli 2008

    Mums!!!!!! Väldigt gott i kombination med grillat kött och en kall sås. Tack !!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben