Ugnsrostade rotsaker med vitlök och honung
Supergott till grillat/stekt kött eller kyckling. Sköter sig själv då man står och grillar. Honungen gör pricken över i:et. Så ta inte bort den, även om ni är skeptisk.
Ingredienser
700 g potatis
4 st morötter
1 st palsternacka
1 st paprika
4 st vitlöksklyftor
1-2 st purjolök
Rapsolja
Pepparmix
Salt
Italiensk salladskrydda
Flytande honung
Instruktioner
- Tvätta potatisen, skala morot och palsternacka. Dela i jämnstora bitar.
- Skiva vitlöken i tunna skivor. Tvätta och skär purjolöken. Rensa paprikan och skär i bitar.
- Lägg rotsakerna och vitlöken i ugnfast form. Ringla över rapsolja. Krydda med italiensk salladskrydda, salt och pepparmix. Ringla över honung. In i ugn på 200 grader i 15 minuter.
- Ta sedan ut formen. I med paprika och purjolöken. (Dessa läggs i senare så de inte blir sönderbrända). Rör om och sedan in i ytterligare 25 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
- Rör om då och då.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mums!!!!!! Väldigt gott i kombination med grillat kött och en kall sås. Tack !!!!