Gratäng på ugnsrostade rotsaker

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

God och smakrik gratäng som är enkel att göra

Ingredienser

  • 150-200 g rödbetor
  • 150-200 g morötter
  • 100 g palsternacka
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • timjan
  • 1 liten ask (115g) stora vita bönor
  • 2 dl Toscansk tomatsoppa (Kelda)
  • 75 g chévre ost
  • ca 1dl riven parmesanost
  • några halverade cashewnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader Skala rotsakerna. Skär rödbetor i klyftor och de andra rotsakerna i större bitar. Vänd rotsakerna på en bakplåtsklädd plåt med olivolja, salt, peppar och timjan. Ställ in och rosta dem i ugnen i 20 minuter Häll sedan de rostade rotsakerna i en ugnsform tillsammans med bönorna. Häll över soppan. Strö till sist över smulad parmesan, parmesanosten och några cashewnötter. Gratinera i ugnen tills osten fått färg. Ca 5-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben