Ugnsstekt kyckling med grönsaksröra

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Modifiering och kombination av ett par olika recept som finns på nätet som blev till en riktigt lyckad middag.

Ingredienser

  • 1 kyckling (gärna majskyckling)
  • Marinad
  • 100 g smör
  • 2-3 vitlökslyftor
  • 1 msk soja
  • 1 msk färsk rosmarin eller timjan
  • 0,5 msk citron, saft och rivet skal
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • Nymalen peppar
  • Grönsaksröra
  • 3 msk olivolja
  • 2 paprikor (t.ex. röd och gul), tärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2-3 vitlökskyftor, hackade
  • 200 g cocktailtomater, delade
  • 1 squash, tärnad
  • 1 purjolök, finstrimlad
  • 2 selleristjälkar, skurna i ½-cm skivor
  • 1 burk kidneybönor, sköljda
  • 1 röd chilipeppar, hackad
  • 100 g bladspenat, grovhackad
  • Ev. 1 knippe koriander
  • Ev. 150 g fetaost, tärnad
  • Till servering
  • Sri Rachasås
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Börja med kyclingen, dela i två eller fyra delar och lägg i ugnssäker form eller långpanna.
    2. Sätt in i ugn i 175 grader i 10 minuter, gör under tiden marinaden genom att smälta smöret och blanda med övriga ingredienser. Ta ut kycklingen och pensla delarna runt om med marinaden. Sätt in i ugnen ytterligare ca 1 timme och 15 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt och saften är klar.
    3. Grönsaksröran: Fräs lök, vitlök och paprika i olja ett par minuter. Tillsätt cocktailtomaterna och låt puttra ca 5 minuter. Fräs squash och purjolök tills de får färg. Tillsätt tomatröran. I med selleri, chili och kidneybönor. Vänd sist ner spenaten samt eventuellt färsk koriander och fetaost (kan uteslutas). Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera kycklingen med grönsaksröran, matyoghurt och Sri Racha-sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben