Ugnsstekt kyckling med citron

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Snabbalagat, friskt och lätt att göra till många.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingklubbor
  • 3 citroner
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • Färsk rosmarin
  • Röd paprika
  • 2 dl mellancrème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 250 grader. Tvätta citronerna i hett vatten och riv sedan skalet på alla citroner. Pressa ur saften ur en av citronerna i en skål. Blanda citronsaften med olivoljan. Dela kycklingklubborna i mindre delar och vänd runt dem i blandningen. Lägg dem sedan på en plåt/fat/form. Salta och peppra över kycklingen. Klyfta de två andra citronerna och skala och klyfta lökarna. Lägg alla klyftorna tillsammans med kycklingen. Lägg på ett par kvistar med rosmarin och häll över eventuell citron- och oljeblandning. Sätt in i ugnen och dra ner temperaturen till 200 grader. Stek i 30 minuter.
    2. Sås: Finhacka en halv rödpaprika Finhacka en kvists rosmarin Blanda allt med crème fraichen Salta och peppra
    3. Servera kycklingen och såsen med kokt ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben