Ugnsstekt laxfilé med frasigt citrontäcke

Serverar: 10 portioner

Nyttigt & Gott !!

Ingredienser

  • ca 1,5 kg laxfilé
  • 6 skivor vitt bröd, kantskurna
  • 2 äggulor
  • 100 g smör el margarin
  • rivet skal av 2 citroner
  • 1,5 dl hackad persilja
  • 3 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 3-4 dl torrt vitt vin, eller fiskbuljong
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfilén med skinnsidan ner i en ugsform. Smula eller riv brödet och blanda det med äggulor, fett, citronskal, persilja, salt och peppar. Bred blandningen över fisken, och häll vätskan på sidan om. Sätt in fisken i övre delen av ugnen och stek tills den är genomgräddad, ca 20-30 minuter.
    2. Servera laxen gärna med dessa tillbehör: *Kokt potatis, gärna pressad *Kokt sparris *Citronskivor *Blandad sallad med t.ex. coctailtomater

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben