Ugnsstekt lökfylld färsk sill
Serverar:
4 portioner
Recept från kokboken "Fiskrätter" från 1955...
Ingredienser
3/4-1 kg färsk sill
1 msk salt
1 tsk ättika
2 stora gula lökar
2-3 hårdkokta ägg
2 msk smör
Salt
Vitpeppar
Skorpmjöl eller vetekli
40 g smör
Instruktioner
Ugn 225 grader.
Sillen befrias från huvud, inälvor och ben samt sköljes. Putsa av fenorna och gnid sillen med en blandning av ättika och salt.
Skala och hacka löken fint. Mosa äggen och blanda dem med lök, matfett samt kryddor.
Lägg fyllningen i sillen och fäst ihop den med tandpetare. Panera sillen och lägg den i en välsmord form eller långpanna.
Stek fisken i i god ugnsvärme i ca 25-30 min till fisken är genomstekt, ös då och då.
Servera genast, ev. garnerad med äggskivor och gräslök.
Variation: Fyll sillen med en blandning av ansjovis, hackad persilja, skorpmjöl och ett par äggulor, mjälk och litet smält smör.
Liknande recept
Freddes kryddiga kycklingfilé med mustig färsk vitlökspasta
4.3
2
4
Ugnsstekta fyllda isterband
4
30 min
4
Gammeldags sill
4.8
4-6
17
Tjälknöl på färsk skinka
4.5
8-10
6
Ugnsstekta kotletter i Sambal Oelek-sås
4.6
6
21
Sill låda
1 h
4-6
Fetacremé med soltorkad tomat & färsk basilika
5
10 min
2-3
1
Ugnsstekt falukorv
4.5
30 min
4
4
Ugnsbakad sill med sötpotatismos
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!