Ugnsstekt lökfylld färsk sill

Serverar: 4 portioner

Recept från kokboken "Fiskrätter" från 1955...

Ingredienser

  • 3/4-1 kg färsk sill
  • 1 msk salt
  • 1 tsk ättika
  • 2 stora gula lökar
  • 2-3 hårdkokta ägg
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Skorpmjöl eller vetekli
  • 40 g smör
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Sillen befrias från huvud, inälvor och ben samt sköljes. Putsa av fenorna och gnid sillen med en blandning av ättika och salt.
    3. Skala och hacka löken fint. Mosa äggen och blanda dem med lök, matfett samt kryddor.
    4. Lägg fyllningen i sillen och fäst ihop den med tandpetare. Panera sillen och lägg den i en välsmord form eller långpanna.
    5. Stek fisken i i god ugnsvärme i ca 25-30 min till fisken är genomstekt, ös då och då.
    6. Servera genast, ev. garnerad med äggskivor och gräslök.
    7. Variation: Fyll sillen med en blandning av ansjovis, hackad persilja, skorpmjöl och ett par äggulor, mjälk och litet smält smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben