Ugnsstekt sill på spenatbädd

Serverar: 4 portioner

Här får enkel och prisvärd husmanskost exklusivt och överraskande sällskap. Sillen får steka i ugnen på en bädd av fräsch spenat under ett täcke av lyxig gruyère.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 800 g färsk spenat
  • 1 dl olivolja + olja till formen
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1½ dl ströbröd
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • 600 g sillfiléer
  • 1 dl riven smakrik ost, t ex gruyère
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Skölj spenaten väl under rinnande vatten. Ansa och skär bort grova stjälkar. Hacka spenaten grovt och skölj den.
    2. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och lök hastigt. Tillsätt spenat och fräs under omrörning ca 5 minuter tills spenaten mjuknat. Salta och peppra.
    3. Smörj en ugnsfast form med olja och fördela spenat- och lökröran jämnt i formen. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Bryn 2 msk ströbröd med 3 msk olivolja i en stekpanna och ta av pannan från värmen. Rör ner kapris och persilja. Lägg 1 tsk av kaprisblandningen på varje sillfilé och rulla ihop filéerna.
    5. Lägg sillrulladerna på spenatbädden i formen. Blanda resten av ströbrödet med osten och strö över sillen. Droppa över resten av olivoljan. Stek i ugnen ca 15 minuter tills sillfiléerna är genomstekta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben