Ugnsstekta grönsaker á la Monika

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Toppengott!. Utsluter ni potatisen är det en bra GI rätt.

Ingredienser

  • Beräkna cirka 200g grönsaker p/port = 1,2 kg till 6 personer
  • Välj och blanda grönsakerna som ni vill
  • Morötter
  • Rödlök
  • Purjolök
  • Palsternacka
  • Blekselleri
  • Schalottenlök
  • Champinjoner
  • Tomater
  • Paprika
  • Squash
  • Zucchini
  • Potatis
  • Olivolja eller flytande margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Örtkryddor, t.ex. Provensalska örtkryddor, timjan
  • Instruktioner

    1. Välj de grönsaker du har hemma och som du tycker om ifrån listan ovan. Utesluter du potatisen så har du en bra GI-rätt. Portionerna är efter hur mycket grönsaker Ni tar. Beräkna cirka 200 g grönsaker p/port.
    2. Skär morötter i halvor, blekselleri i skivor, skala och skär lök i halvor (små schalottenlökar kan man rosta hela). Purjolök tvättas, skivas i 1 cm breda skivor. Champinjoner kan rostas hela. Tomater kan man halvera. Paprika kan man skära i större eller mindre bitar. Zucchini och squash rensas och skärs i stora skivor. Potatis tvättas och skäs i stora bitar.
    3. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olja eller flytande margarin. Strö över salt, svartpeppar och örtkryddor efter smak.
    4. Rosta mitt i ugnen i 200 grader i cirka 25 minuter.
    5. Serveringstips! Servera med en köttbit, t.ex. entrecote, karrékotlett, kycklingfilé, fläskkotlett och ev. någon sås t.ex. rödvinssås eller örtsås.
    6. Smaklig Spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben