Läckra grönsaker à la Nettan

Serverar: 4 portioner

Frästa grönsaker som passar som tillbehör till kyckling, kött, fisk mm . Gör du mer sås så kan man servera det till pasta.

Ingredienser

  • 1 rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Smör
  • 3 morötter, hyvlade
  • ½ dl persilja, klippt
  • Ca 12 körsbärstomater, halverade
  • Ca 1 dl vatten
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Ca ½ créme fraiche
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ msk citron, flytande
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs rödlöken och vitlöken i en stekpanna knappt mjuka i smör. 'Tillsätt morotsstrimlorna och tomathalvorna och låt det fräsa med en stund.
    2. Häll på grädde, créme frache och vatten. Låt det sjuda tills grönsakerna är mjuka. Lägg i persiljan. Smaksätt med vitvinsvinäger, citronsaft, salt och peppar.
    3. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ros 29 augusti 2009

    Smaksätt gärna med ädelost om du gillar det

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben