Ugnsstekta korvar med salsa verde

Serverar: 5-6 portioner

Allt i ett

Ingredienser

  • 400 - 500 g smakrika kryddiga korvar
  • Grönsaker
  • 6-8 potatisar
  • 3 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk olivolja
  • Salsa verde
  • 2 dl olivolja
  • ½-1 knippa persilja (ca 50 g)
  • 50 g bladspenat
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 1 pressad citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mät upp oljan till salsan, ställ den i frysen tills den blivit helt hård.
    2. Grönsaker: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen. Skölj och kärna ur paprikorna. Skölj zucchini och aubergine. Skala löken. Skär potatis och grönsaker i grova bitar. Skala och hacka vitlöken. Fördela potatis, grönsaker och vitlök i en långpanna med olja. Tillaga i ugn ca 40 min, och rör om försiktigt var 10:e minut.
    3. Skär korvarna i grova bitar. Tillsätt dem till grönsakerna efter ca 30 min. Krydda med salt och peppar.
    4. Salsa verde: Mixa persilja, spenat, senap och den väl kylda olivoljan till en grön kräm. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Salsa verden ska sedan förvaras i kyl fram till serveringen så att den behåller sin konsistens och färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben