Ullas Danska chokladtårta med marängtopp
Läckerbit för alla godisälskare!
Ingredienser
3 äggulor
50 g mjukt smör
120 g socker
2½ msk kakaopulver
1½ tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
80 g vetemjöl
3 msk mjölk
3 äggvitor
120 g socker
50-75 g hasselnötskärnor
Instruktioner
Vispa samman äggulor, smör, socker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt bakpulver, mjöl och mjölk. Blanda väl.
Häll smeten i en välsmord form och jämna ytan.
Hacka nötkärnorna fint. Vispa äggvitorna styva. Vänd ner socker och de hackade nötkärnorna. Bre ut marängmassan över chokladsmeten.
Grädda kakan ca 45 minuter i 175 grader. Blir marängtoppen för brun, kan man täcka över med aluminiumfolie.
Låt kakan svalna på galler.
Servera med vispad grädde.
Liknande recept
Marängtoppad chokladtårta
10
Ullas festkotletter
5
6-8
1
Ullas goda Kladdepizza
5
8-10
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Ullas kolatårta
6
Ullas kycklingpaj
2.5
4-6
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Ullas Orientaliska köttgryta
5
4
1
Ullas sega Julaknäck
5
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!