Ullas Danska chokladtårta med marängtopp

Läckerbit för alla godisälskare!

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 50 g mjukt smör
  • 120 g socker
  • 2½ msk kakaopulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 80 g vetemjöl
  • 3 msk mjölk
  • 3 äggvitor
  • 120 g socker
  • 50-75 g hasselnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Vispa samman äggulor, smör, socker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt bakpulver, mjöl och mjölk. Blanda väl.
    2. Häll smeten i en välsmord form och jämna ytan.
    3. Hacka nötkärnorna fint. Vispa äggvitorna styva. Vänd ner socker och de hackade nötkärnorna. Bre ut marängmassan över chokladsmeten.
    4. Grädda kakan ca 45 minuter i 175 grader. Blir marängtoppen för brun, kan man täcka över med aluminiumfolie.
    5. Låt kakan svalna på galler.
    6. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben