Ullas Kinesiska biff

Serverar: 4-6 portioner

Det är bara till att äta.... och drömma sig bort.

Ingredienser

  • 400 g biff eller annat mört nötkött
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 brk vattenkastanjer
  • 1 brk bambuskott
  • ½ liltet kinakålshuvud
  • 3 msk olja
  • 1 dl salta jordnötter eller t.ex. cashewnötter
  • Sås
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ dl soja
  • 1 dl sake el. vitt vin/sherry
  • 1 msk socker
  • 2 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i jämnstora strimlor. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Skär vattenkastanjer och bambuskott i mindre bitar. Strimla kinakålen. 2. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. OBS! Den ska vara mycket het! Stek köttet 1-2 minuter under omrörning. Ta upp. 3. Stek lök och svamp i 1 mminut. Ta upp. Tillsätt vattenkastanjer och bambuskott. Stek ytterliggare 1 minut. 4. Vänd ner kinakålen, köttet, löken, svampen och nötterna. Lägg på lock. 5. Koka upp vattnet. Lös upp buljongtärningen. Blanda ner soja, sake eller vin/sherry och socker. Rör i maizenan. 6. Häll såsen i woken. Koka under omrörning tills såsen tjocknat. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben