Ullas Schweizertårta med ost och skinka

Serverar: 4 portioner

Kvällsgott!

Ingredienser

  • 3-4 plattor smördeg
  • 200 g kokt/rökt skinka
  • Senap - osötad
  • 150 g god ost
  • 4-5 vårlök eller 1 liten purjolök
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    * Lägg 2-3 smördegsplattor lite omlott. * Pensla kanterna med kallt vatten. * Kavla ut degen till dubbel storlek. * Lägg "plattan" i en ugnsform som sköljts med kallt vatten. * Låt degen gå lite upp på kanterna. * Pensla skinkskivorna med senap. * Varva senapsskinkskivor, lök och ost i formen. * Kavla ut en ny smördegsplatta till dubbel storlek. * Skär denna i strimlor som läggs i nätmönster ovanpå fyllningen. * Pensla degen med uppvispat ägg. * 225 grader i ugnen - ca 25 minuter. * Pynta tårtan med t.ex. klippt krasse. * Servera med grönsallad, tomater och lite färsk purjolök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben