Ulrikas goda fruktpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En fantastiskt god och enkel paj, passar till enkel fika eller till finare kalas. Man anpassar frukt och bär efter säsong och tycke och smak

Ingredienser

  • Pajskal
  • 200 gr smör, smält – låt svalna
  • 5 dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl socker
  • Fyllning
  • 3 dl Creme Fraiche
  • 1 rågad msk vaniljsocker
  • 1 dl siktad florsocker
  • Frukter som tex druvor, banan, kiwi, ananas och jordgubbar. Man tar de frukter man tycker är goda
  • aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna, blanda i smöret. Tryck ut pajdegen i en form. Grädda i 200 grader, 20 – 25 minuter och låt sedan svalna. Pajdegen kan med fördel göras dagen före.
    2. Rör ihop fyllningen och bred ut över pajbotten Lägg på frukter/bär över pajen
    3. Fruktgele 2 dl aprikosmarmelad 3 – 4 msk vatten
    4. Lägg i en kastrull, låt det bli ljummet så att det blir lite lösare.
    5. Pensla över frukterna, häll sedan resten försiktigt med en tesked över pajen.
    6. Låt stå kallt,
    7. servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    camillalindqvist 20 februari 2011

    Underbart god paj!

    Magdalena Rung 26 januari 2022

    Min absoluta favorit tårta, brukar ha jordgubbar, blåbär och hallon. Så uppskattad bland gäster, är dålig på att baka men denna har jag aldrig misslyckats med?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben