Underbar Frukt & Bärpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

Detta är en mycket god och smakrik paj, för att ge frukten eller bären en en fantastisk sam så kokar man de tillsammans med olika kryddor. En ganska enkel paj att göra och är inte specielt tidskrävande.

Ingredienser

  • Smulpajdegen
  • 300 gram margarin
  • 3 dl råsocker
  • 1,5 dl vanligt strösocker (eventuellt mer om man vill ha degen sötare)
  • 2,25 dl havregryn
  • 2,25 dl kokosflingor
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllningen
  • Plommon, äpplen eller rabarber, lagom många till en pajform, läggs i en gryta tillsammans med följande kryddor (äpplena steks lättast i en stekpanna med kryddorna i lite margarin)
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1-2 krm muskot
  • 1-2 krm kryddnejlika
  • 0,5-1,5 dl farinsocker beroende på fruktens syrlighet och den egna smaken
  • Instruktioner

    Gör så här: * Koka frukten och kryddorna på svag värme en liten stund så frukten saftar sig men inte så länge att det bara blir mos kvar. * Blanda rumsvarmt margarin med socker, vetemjöl, havregryn och kokosflingor tills det blir lagom grynigt. * Lägg frukten i botten på en smord pajform och smulpajdegen ovanpå * Grädda i ugnen 25-35 minuter i 200 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 24 augusti 2012

    Verkligen gott med det frasiga täcket med cocos. Det blev dock väldigt mycket täcke så jag gjorde lite småkakor på det som blev över, mums.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben