Underbar skinkpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Gott att äta nu på sommaren

Ingredienser

  • Mördeg, eller köp färdig mördeg
  • 1 hg smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • 2 msk grädde
  • 1 dl vetemjöl
  • Salt
  • 2 1/2 hg lättrökt eller rimmad skinka
  • 1 liten gul lök
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 50 g riven ost
  • Salvia
  • Basilika
  • Oregano
  • Instruktioner

    Arbeta samman pajdegen. Låt den stå svalt någon timme. Till fyllningen hackas skinkan och löken och blandas med grädden, osten och gulorna. Äggvitorna vispas till hårt skum och skärs ner. En pajform med löstagbara kanter kläs i botten och runt sidorna med pajdeg. Fyllningen trycks väl till, locket penslas med ägg eller vatten. Grädda pajen i 200 - 225 g, i 25 minuter. Pajen avnjuts med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben