Underbara, mjuka småkakor

Serverar: 20 portioner

Mjuka småkakor där man själv kan välja fyll och färg. Ex. på fyll: Vit choklad och valnötter. Mörk choklad och mandlar. Marabou Daim choklad. Kakao och apelsinskall etc.

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 2 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 150 g smör
  • 2 msk ljus eller mörk sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g Valfri fyllning
  • Instruktioner

    1. Ugn. 175°C
    2. Smält smöret och låt det svalna.
    3. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker.
    4. Vispa ihop äggvita, äggulor, sirap och socker och vispa därefter i det avsvalnade smöret.
    5. Vänd i mjölet och valfri fyllning och låt det därefter stå och vila i ca. 5 min.
    6. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut matskeds stora klickar av smeten på plåten, ca. 9 klickar per plåt allt efter hur stora man önskar att kakorna ska vara.
    7. Grädda dom mitt i ugnen Ca. 10 min eller tills dom är bruna ute i kanten och släpper ifrån bakplåts pappret.
    8. Låt svalna på galler med papper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben