Underbara vanilj och nötkakor!

Serverar: 15 portioner

Grundreceptet är taget från Leilas choclate chip cookies men modifierat en hel del. Kakorna blir supergoda och jag har to m haft gäster som har frågat om de fick ta med sig en kaka hem! Superkul!

Ingredienser

  • 250 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl farinsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 st ägg
  • 4½ dl siktat vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl hasselnötter
  • Instruktioner

    Vispa det mjuka smöret med socker, farinsocker, vaniljsocker och kanel. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda de torra ingredienserna ihop med grovt hackad choklad och grovt hackade hasselnötter och tillsätt detta till smörblandningen. Forma degen till en rulle och lägg den i plastfolie Låt sedan degen vila i kylen ca en timme. Forma ca 15 bollar utav degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna gyllene i ca 12-13 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben