Ungersk fisksoppa - Halászlé

Halászlé är en maträtt som är väldigt populär i Ungern. Min recept är en snabbare, enklare variant eftersom behövs en hel del tid, kunskap....

Ingredienser

  • ca 800 g fiskfiléer
  • 3-4 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 2-3 msk paprikapulver
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 l räkskalsbuljong
  • 2 msk finhackad röd chilipeppar
  • 1 grön paprika
  • 1 tomat
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken, paprikan i klyftor. Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar.
    2. Fräs löken, paprikan i olja några minuter under omrörning tills löken är glansig. Tillsätt finhackade tomaten. Strö över paprikapulver, rör om, späd med räkskal och fiskbuljong. Smaksätt med salt och chilipeppar och låt koka 10-20 minuter tills grönsakerna mjuknar.
    3. Lägg sist i fisken och låt sjuda i tills fisken är genomkokt.
    4. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (2)

    Jbabe 17 maj 2012

    Vad ska man använda för fisk helst? Vad för sorts räkor ska det vara som man använder skalet av? Kan man använda torr chilipeppar istället för färsk chili? VH

    Magdolna 18 maj 2012

    Fisk... havskatt, karp, gädda, gös, torsk.... / Räkor 90/120.... / Du kan använda torr chilipeppar, sambal oelek... Lycka till !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben