Ungersk gulasch med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En smakrik gryta med köttfärs i stället för kött.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 lagerblad
  • 4-5 dl varmt vatten
  • 4 kokta skalade potatisar
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Blanda färsen med salt och peppar. Skiva lök och vitlök. Strimla paprikan. Hetta opp oljan i en gryta. Lägg färsen i matskedsstora klickar och bryn den runtom i ca 3 min. Ta opp den. Fräs lök, vitlök och paprikan på samma sätt Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré och lagerblad. Häll på vattnet och koka i 5 min. Tillsätt färsen och potatisen delad i bitar och koka på svag värme ca 10 min. Smaka av. Garnera med persilja. Servera med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben