Ungsbakade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Ett snabbt alternativ till maten som bevarar krispigheten i grönsakerna. Jag brukar byta ut detta istället för potatis eller ris. Å bara njuta av grönsakerna. Eller rotfrukter som de är säsong för nu. De bästa av allt är att du kan blanda med vad du vill, jag brukar blanda dessa ingredienserna. Prova dig fram de är de värt. Lycka till

Ingredienser

  • 1 paprika
  • 1 broccolihuvud
  • 1 morot
  • 3 små silverlökar (mildare i smaken)
  • ½ palsternacka
  • ½ selleri
  • ½ annanas
  • 200 g spenat (kan även bytas ut till ruccula)
  • 100 g ärter
  • 1 skvätt balsamvinäger
  • Instruktioner

    Sätt ung på 200grader. Skala de som ska skalas, (de räker att nu tvättar av grönsakerna) Kärna ut paprikan annanasen broccolin. Hacka allt i lagom stora bitar och läg i en unsäker form. Krydda med de du vill ha på. Häl sen över en lien skvätt balsamvinäger på toppen. In i ungen sen ocn njut av matlukten som sprids. Pling så är maten klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis och pastalektion!
    Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben