Uppochnedkaka med mango

Serverar: 8 portioner

Det här är en exotisk, krämig och spännande kaka. Ett utmärkt recept för dig som tycker om tarte tatin. Den syrliga yoghurten bryter fint mot den söta frukten.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 175 g smör
  • 2½ dl extra fint mjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk farinsocker
  • ½ msk mald kardemumma
  • Finrivet skal och saft av 1 limefrukt
  • 2-3 mango, skalade och delade i tunna skivor
  • Till servering
  • 2 dl grekisk yoghurt eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg strösocker, 100 g smör och mjöl i en matberedare med kniven isatt.
    2. Tillsätt äggen och blanda till en smidig deg. Rör ner mjölken.
    3. Lägg resten av smöret, farinsocker, kardemumma, limeskal och limesaft i en kastrull. Låt allt smälta samman.
    4. Tillsätt mangoskivorna i smörblandningen och låt mangon sjuda med ett par minuter.
    5. Smöra en springform, ca 20 cm i diameter, och häll i mangoblandningen. Skeda kaksmeten över mangoblandningen och jämna till den.
    6. Grädda kakan ca 20 minuter. Stjälp upp kakan, upp och ned, på ett serveringsfat.
    7. Servera kakan varm eller ljummen med lite avrunnen yoghurt eller kall vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben