Välkryddad lammfilé med potatis- och chevrerulle

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

492 kcal/person

Ingredienser

  • 400 gram lammfilé
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk hela korianderfrö
  • 0.5 tsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Vatten
  • Mos
  • 500 gram potatis
  • 1 dl mellanmjölk
  • 50 gram chevre
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Salt
  • Peppar
  • 240 gram mjukt tunnbröd
  • 150 gram blandad sallad
  • Några droppar citron
  • Instruktioner

    Börja med potatis och chevrerullen. Koka potatisen. Häll av vattnet. Tillsätt mjölk. Kör med en elvisp så att det blir mos. Rör ner smulad chevre, bladpersilja, salt och peppar. Fördela moset på tunnbröden. Rulla ihop till 4 rullar. Stek den hela filéen i margarin i en stekpanna. Krydda med spiskummin, koriander, rosmarin, salt och peppar. Slå på lite vatten och efterstek till önskad innertemperatur. Skär upp köttet i skivor. Servera köttet med potatis- och chevrerullen samt blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 10 januari 2009

    Man saknar en god sås till men det är ju ett smalrecept så det är väl bara att hålla sig till det som står i receptet - om man vill gå ner i vikt alltså :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben