Världens bästa blåbärspaj

Serverar: 24 portioner

Tid: 30 minuter

Jag gjorde den här till en vanlig ugnsplåt och hade 1 liter blåbär. Gott att äta med vaniljsås, grädde eller glass. Jag har själv översatt receptet från finska.

Ingredienser

  • Det här behövs
  • Till botten
  • 200 g mjuk smör
  • 2 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Till fyllning
  • 5-7 dl blåbär
  • 2,5 dl kvarg, Kesella
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Botten: Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg en efter en, rör ihop mellan varje ägg. Blanda mjöl med bakpulver och tillsätt den till föregående. Sätt bakplåtspapper till plåt som har kanter och bred degen jämnt över. Strö 5-7 dl blåbär jämnt över degen.
    2. Fyllning: Blanda andra ingredienser och häll den jämnt ovanför blåbären. Baka mitten i ugnen ca. 170°, 30 minuter. Låt den svalna och ät gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben