Världens bästa kanelbullar
Receptet, som jag knåpade ihop efter ett inspirerande besök på café Saturnus i Stockholm, ger 8 bullar per deg. Tillräckligt stora för att motsvara en hel lunch.
Ingredienser
50 g jäst
3 dl kaffegrädde
400 g smör till degen
2 ägg
1½ dl socker
½ tsk salt
2 msk kanel
1 dl pärlsocker
ca 10 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smält 150 g av smöret och låt resten stå i rumstemperatur. Blanda kaffegrädden med smöret låt det bli fingervarmt. Blanda ut med jästen, lite av vätskan i taget. Blanda i ¾ dl socker och 1 ägg.
- Blanda för hand eller med degkrokar tills degen är smidig med ganska lös. Låt degen växa till sig 45 minuter under en kökshandduk.
- Kavla ut degen till en rektangel. Bred på massor med smör, socker och kanel efter smak. Skär i 8 bitar. Låt jäsa 45 minuter på en plåt. Pensla med ett vispat ägg och strö på pärlsocker.
- Baka på 225 grader i 7-10 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Glöm inte sätta på fläkten så grannarna ser vilken duktig husmor du är! Servera bullarna med iskall ekologisk mjölk.
Liknande recept
Kommentarer (0)