Världens bästa kanelbullar

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Receptet, som jag knåpade ihop efter ett inspirerande besök på café Saturnus i Stockholm, ger 8 bullar per deg. Tillräckligt stora för att motsvara en hel lunch.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl kaffegrädde
  • 400 g smör till degen
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kanel
  • 1 dl pärlsocker
  • ca 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält 150 g av smöret och låt resten stå i rumstemperatur. Blanda kaffegrädden med smöret låt det bli fingervarmt. Blanda ut med jästen, lite av vätskan i taget. Blanda i ¾ dl socker och 1 ägg.
    2. Blanda för hand eller med degkrokar tills degen är smidig med ganska lös. Låt degen växa till sig 45 minuter under en kökshandduk.
    3. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på massor med smör, socker och kanel efter smak. Skär i 8 bitar. Låt jäsa 45 minuter på en plåt. Pensla med ett vispat ägg och strö på pärlsocker.
    4. Baka på 225 grader i 7-10 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Glöm inte sätta på fläkten så grannarna ser vilken duktig husmor du är! Servera bullarna med iskall ekologisk mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben