Världens enklaste bröd

Tid: 3 timmar

Gott, enkelt och nyttigt

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 2 dl solrosfrön
  • 4 dl fint grahamsmjöl
  • 12 - 15 dl vetemjöl
  • ev .1 tsk rosmarin eller 2 msk brödkryddor
  • Instruktioner

    Smula jästen, tillsätt salt och häll över vatten, rör om Tillsätt övriga ingredienser, rör till en lös deg. Jäs 1-2 tim under fuktig duk eller plast Sätt ugnen på 250 gr Häll försiktig (INTE knåda alls) ut degen på en smord långpanna.Det blir ett jättebröd! Jäs 30 min Grädda 15 min mitt i ugnen. Sänk sedan ugnsvärmen till 150 gr Grädda 40-50 min, färdigt när det låter ihåligt. OBS! Om man vill kan man blötlägga solrosfrönen ca 20 min innan de blandas i degen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben