Jag brukar dubbla satsen när jag använder hushållsassistent. Linfrö är gott i brödet, men jag brukar ta vad jag har hemma. Eller byta ut det mot mjöl.
Ingredienser
Dag 1
25 gr jäst
3 dl vatten
3 dl rågsikt
Dag 2
1 msk olja
2 tsk salt
3 dl ljummet vatten
1 dl krossat linfrö eller dylikt
11-13 dl vetemjöl
Instruktioner
- Dag 1
Blanda dagens ingerdienser i degbunken. Låt stå plastövertäckt i 10-12 timmar.
- Dag 2
Häll i olja, vatten och salt och rör om. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta degen några minuter. Jäs 30 minuter.
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda degen slät. Dela sedan den i två limpor som du låter jäsa på bapappersklädd plåt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda på näst nedersta falsen i ca 20 minuter. Låt svalan under duk på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)