Enkelt bröd på surdeg

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Jag brukar dubbla satsen när jag använder hushållsassistent. Linfrö är gott i brödet, men jag brukar ta vad jag har hemma. Eller byta ut det mot mjöl.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 25 gr jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 dl rågsikt
  • Dag 2
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 dl krossat linfrö eller dylikt
  • 11-13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Dag 1 Blanda dagens ingerdienser i degbunken. Låt stå plastövertäckt i 10-12 timmar.
    2. Dag 2 Häll i olja, vatten och salt och rör om. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta degen några minuter. Jäs 30 minuter. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda degen slät. Dela sedan den i två limpor som du låter jäsa på bapappersklädd plåt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Grädda på näst nedersta falsen i ca 20 minuter. Låt svalan under duk på galler.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben