Enkla brödet

Serverar: 24 portioner

Jätteenkelt att göra.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 ½ tsk salt
  • 250 g Kesella lätt
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk 30-45 min.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en kniv. Låt degen jäsa ca 20 min.
    3. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt brödet svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (1)

    bikbok 25 februari 2010

    Låter som ett toppenbröd :) Ha en fin kväll. //Puuffen

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben