Jätteenkelt att göra.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
1 ½ tsk salt
250 g Kesella lätt
14-15 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk 30-45 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en kniv. Låt degen jäsa ca 20 min.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt brödet svalna under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Scones
Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...
Tomatsoppa
Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...
Valborgstips
Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...
Låter som ett toppenbröd :) Ha en fin kväll. //Puuffen