Värmande pastasoppa med curry

Serverar: 4 portioner

Det här är en barnsligt god och snabblagad soppa med pasta och bönor som går hem hos alla! Laktosfri, glutenfri och äggfri.

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 burkar vita bönor, stora eller små spelar ingen roll, á 400 g
  • ½ msk curry
  • 11 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2½ dl växtbaserad grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl fullkornsmakaroner, eventuellt glutenfria
  • 1½ dl majs
  • Instruktioner

    Fräs löken några minuter i olja tills den mjuknar och blir lätt transparent. Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Rör ner bönorna i grytan tillsammans med curry, tomatpuré, krossade tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka upp och häll sedan ner pastan. Koka i antal minuter som är angivet på pastapaketet. När det är 1 minut kvar rör du ner majsen. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben