Värmländsk Nävgröt

Serverar: 2 portioner

Mjölkfri

Ingredienser

  • 6 dl skrädmjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och salt. Slå i allt skrädmjölet på en gång. Rör nu inte, utan stampa med en träslev. När allt vatten kokat in så är nävgröten färdig. Rör om i botten mot slutet.
    2. Serveras genast med stekt salt fläsk och lingonsylt.
    3. Ska det vara på värmländskt vis, så dricks det svagdricka eller öl till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    klockargarden 26 juni 2008

    Nävgröt eller motti som vi säger här i Värmland är jättegott med stekt fläsk och lingonsylt. Måste ge min landskapsrätt högsta poäng! Hälsningar Birgitta

    jolmen 5 augusti 2008

    amen... Motti är väl ändå det finska namnet på nävgröt? Annars så är nävgröt suvve! Speciellt om man steker upp den dagen efter i fläskflott för det gjorde alltid min mormor i Värmskog.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben