Västerbottenpaj med kräftstjärtar

Serverar: 8 portioner

En god paj,till kräftfesten eller som lätt lunch.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 2 msk vatten, kallt
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 150 g västerbottenost, riven
  • Till servering
  • 6 körsbärstomater
  • 24 kräftstjärtar
  • Dill, hackad
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Klä smorda portionsstora pajformar med degen. Ställ i kyl i ca 30 minuter.
    2. Värm ugnen till 200°. Vispa ägg och mjölk, krydda med salt och peppar. Vänd ner osten. Nagga pajbottnen med gaffel och fyll pajskalen med äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, till äggstanningen stelnat och fått fin färg.
    3. Dela körsbärstomaterna. Blanda tomathalvor, kräftstjärtar, dill och olja. Fördela blandningen ovanpå pajerna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben