Västerbottensostgratäng med viltskav och kantareller

Serverar: 4 portioner

En riktigt mumsig gratäng.

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 1 gul lök
  • 5 dl rensade gula kantareller eller 8 dl trattkantareller
  • 3 msk smör + 1 msk smör till formen
  • 2 paket, ca 500 g, fryst viltskav
  • 3 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl riven västerbottenost
  • 2 ägg
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Skala och hacka löken. Dela stora svampar i mindre bitar.
    2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs skavet fryst eller lite tinat i omgångar på medelstark värme. Rör om då och då. Ta upp skavet. Lägg i löken och fräs 3-4 minuter. Tillsätt svampen och fräs den knaprig ca 5 minuter. Lägg tillbaka skavet. Blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda västerbottenosten, äggen och grädden i en bunke. Vänd ner den kokta pastan och den frästa skav- och svampblandningen och lägg i en smord ugnssäker form.
    4. Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter tills gratängen fått en vacker färg och är genomgräddad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben