Västerbottnisk kräftpasta

Serverar: 4 portioner

I den här pastasåsen är det bara godsaker.

Ingredienser

  • 200 g kräftstjärtar
  • 100 g sockerärter, färska
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ msk hummerfond, konc
  • 1½ dl västerbottenost, riven
  • 1 msk dill hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt beskrivningen på paketet. Gör undertiden kräftsåsen Rensa bort tarmen från kräftstjärtarna. Skär dem i två delar vardera. Skär sockerärterna i två bitar på snedden. Skala och hacka löken.
    2. Fräs löken tills den blir genomskinlig i smör i en kastrull. Tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt crème fraiche och hummerfond. Låt såsen koka upp och späd med ½-1 dl vatten. Rör ner den rivna osten och låt den smälta. Tillsätt kräftstjärtar och dill strax innan servering och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen och servera rykande het.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben