Västkustpaj

Serverar: 4-5 portioner

Om du gillar skaldjur så är detta pajen för dej! En fantastiskt god och festlig paj som är uppskattad av alla.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 rundel smördeg
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 1 burk, ca 250 g musslor i vatten
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • Musselspad
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1-2 dl grädde
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1/2-1 l hackad dill
  • Garnering
  • Räkor
  • Svart stenbitsrom
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Lägg smördegen i en pajform. Nagga botten. Grädda därefter pajbottnen i 225 grader tills den fått gyllenbrun färg.
    2. Skala räkorn och hacka musslorna i mindre bitar. Smält margarinet i en panna. Rör ut vetemjölet och tillsätt därefter all vätska, salt, peppar och den hackade dillen.
    3. Låt "såsen" koka ihop och tillsätt räkorna och musslorna. Koka därefter inte såsen för då kan räkorna bli sega.
    4. Häll nu den varma "smeten" i det gräddade pajskalet. Servera pajen med en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben