Västkustpaj II

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Härliga pajer (paj) med skaldjur smakar ljuvligt på utflykten men även som lite extra gott hemma.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 100 g krabbstick
  • 1 selleristjälk
  • 1/2 bunt dill
  • 3 äggvitor
  • 2 1/4 dl majonnäs
  • 1 1/2 tsk fransk senap
  • Garnering
  • räkor
  • dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
    2. Tryck ut degen i 5-6 små pajformer. Nagga botten och sätt en aluminiumfolieremsa runt kanten. Ställ kallt på nytt ca 15 minuter.
    3. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fått lite färg.
    4. Skala räkorna. Tina krabbsticksen och dela dem i mindre bitar. Ansa och strimla sellerin tunt. Hacka dillen.
    5. Ta bort folien från pajskalen. Fördela räkor, krabbstick, selleri och dill i pajskalen.
    6. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner majonnäs och senap. Fördela smeten över pajerna. Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 minuter eller tills sufflén har fin färg.
    7. Garnera med räkor och dill.
    8. Servera genast tillsammans med en sallad.
    9. Tips! Mina pajformer var ca 12 cm i diameter och det blev 6 st. Du kan också göra en stor paj men grädda då i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
    10. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben