Härliga pajer (paj) med skaldjur smakar ljuvligt på utflykten men även som lite extra gott hemma.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
500 g räkor med skal
100 g krabbstick
1 selleristjälk
1/2 bunt dill
3 äggvitor
2 1/4 dl majonnäs
1 1/2 tsk fransk senap
Garnering
räkor
dill
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg.
Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i 5-6 små pajformer.
Nagga botten och sätt en aluminiumfolieremsa runt kanten. Ställ kallt på nytt ca 15 minuter.
- Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fått lite färg.
- Skala räkorna.
Tina krabbsticksen och dela dem i mindre bitar.
Ansa och strimla sellerin tunt.
Hacka dillen.
- Ta bort folien från pajskalen.
Fördela räkor, krabbstick, selleri och dill i pajskalen.
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd ner majonnäs och senap.
Fördela smeten över pajerna.
Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 minuter eller tills sufflén har fin färg.
- Garnera med räkor och dill.
- Servera genast tillsammans med en sallad.
- Tips!
Mina pajformer var ca 12 cm i diameter och det blev 6 st.
Du kan också göra en stor paj men grädda då i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)