Västkustpaj

Serverar: 4-6 portioner

I fyllningen göms både räkor och fiskbullar i en ljuvlig stuvning.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 3-4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 1 brk fiskbullar i buljong (375 g)
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • ½ fiskbuljongstärning
  • 1- 1 ½ dl fiskbuljongsspad
  • 1 dl grädde
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 1 avokado
  • 1 liten burk svart kaviar
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen med mjöl, smör och sist vatten. Låt vila kallt en halvtimme. Tryck ut pajdegen i pajformen. Nagga botten och grädda 10-15 min, 200 grader.
    2. Skala räkorna. Låt fiskbullarna rinna av men spar spadet. Dela fiskbullarna i mindre bitar. Hacka dillen.
    3. Vispa ut mjöl och mjölk i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Späd med fiskbullsspad och grädde. Tillsätt fiskbuljong och pressad citronsaft. Låt stuvningen koka under fortsatt omrörning ca 5 min.
    4. Tillsätt dill, räkor och fiskbullar. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
    5. Häll stuvningen i det varma pajskalet och garnera med skivad avokado i cirkel i mitten. Klicka över rom och dillkvist. En liten citronskiva på toppen.
    6. Bjud pajen genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben